Proiectul AGGRI: 31 de cereri depuse de către fermieri și peste 21 milioane dolari SUA solicitați sub formă de grant

  • 22 Mai 19:20
Proiectul AGGRI: 31 de cereri depuse de către fermieri și peste 21 milioane dolari SUA solicitați sub formă de grant

Procesul de recepționare a cererilor pentru granturile oferite în cadrul primului apel al proiectului AGGRI s-a încheiat. Anunțăm că, în perioada 15 ianuarie - 17 mai 2024, au fost depuse 31 de dosare de solicitare a granturilor de către fermierii din sectorul zootehnic, specializați în creșterea bovinelor pentru lapte. Valoarea totală a granturilor solicitate depășește 21 milioane dolari SUA , iar valoarea totală a investițiilor propuse se ridică la peste 47 milioane de SUA.

„Este pentru prima dată când o măsură a reușit să epuizeze fondurile printr-un singur apel. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării dintre minister cu asociațiile profesionale pentru a pune la punct fiecare detaliu”, declară vicepremierul Vladimir Bolea.

Valoarea maximă a unui grant este de 1 milion de dolari SUA, dar nu mai mult de 50% din valoarea investiției eligibile. Printre investițiile eligibile se numără: construcția sau modernizarea exploatațiilor zootehnice; dotarea exploatațiilor cu tehnică sau utilaje; dotarea exploatațiilor cu unitate de procesare a furajelor; achiziționarea animalelor de prăsilă; investiții în eficiența energetică a exploatației.

În perioada următoare, AIPA va efectua controlul administrativ al cererilor depuse și ulterior le va transmite spre evaluare Comisiei de Evaluare și Selectare. Granturile vor fi acordate fermierilor care vor acumula cel mai mare punctaj, în baza unui concurs transparent și echitabil.

Amintim că, pe 20 mai, a fost lansat cel de-al doilea apel de granturi al Proiectului AGGRI, destinat exclusiv fermelor de ovine și caprine, specializate în producția de lapte și/sau carne. Perioada de aplicare se va încheia pe 2 august 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău