Siguranța Alimentelor | Rezultatele verificărilor la piață, conțin sau nu roșiile și castraveții nitrați peste normă

  • 18 Aprilie 2019 18:20

Verificările efectuate de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor odată cu apariția castraveților, roșiilor și ridichiei pe piață, comercializate în unitățile de comerț autorizate, arată că nu conțin nitrați peste normă și nici reziduuri de pesticide.

Solicitat de IPN, Radu Musteață, șef de direcție la ANSA, a declarat că, deocamdată, niciuna din cele 30 de probe preluate pentru verificări nu au prezentat neconformități. Chiar și așa, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită locului de unde procură aceste produse și opteze pentru unitățile autorizate, supravegheate de ANSA.

În conformitate cu Programul de monitorizare a reziduurilor de pesticide și nitrați în produse alimentare de origine vegetală pentru anul 2019, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor urmează să preleve 400 de probe pentru investigarea conținutului de reziduuri de pesticide și 272 de probe pentru investigarea conținutului de nitrați.

Radu Mustață a menționat că în vizorul inspectorilor sunt producătorii sau importatorii care comercializează cantități mai mari, pentru că în aceste condiții, în cazul unor neconformități, și riscurile sunt mai mari pentru consumatori. De asemenea, în vizor rămân și producătorii sau comercianții care au admis încălcări în anii precedenți.

Dacă depistează anumite încălcări, consumatorii sunt îndemnați să contacteze la linia fierbinte ANSA, la numărul: 0 800 800 33.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău