Rusia avertizează NATO asupra unui eventual conflict militar cu Ucraina

  • 11 Aprilie 2019 09:16
Rusia avertizează NATO asupra unui eventual conflict militar cu Ucraina

Consiliul Federației Ruse a adoptat, miercuri, o declarație în care avertizează că încălcarea regimului trecerii navelor ucrainene prin strâmtoarea Kerci ar putea duce la un conflict militar care să implice inclusiv Alianța Nord-Atlantică.

Declarația adoptată de Consiliul Federației Ruse atrage atenția că trecerea vaselor ucrainene prin strâmtoarea Kerci este o "problemă ce ține de respectarea de către partea ucraineană a procedurilor stabilite".

"Trecerea navelor ucrainene prin strâmtoarea Kerci nu este o chestiune de corelație a forțelor sau a prezenței NATO în regiunea Mării Negre, ci exclusiv o problemă ce ține de respectarea de către partea ucraineană a procedurilor stabilite, pe care le cunoaște foarte bine și pe care le-a respectat cu succes până în noiembrie 2018. Încercările Ucrainei de a ocoli aceste proceduri aduc cu sine riscurile unui conflict militar între Ucraina și Federația Rusă, în care NATO ar putea fi, de asemenea, implicată" - se arată în declarația adoptată de Consiliul Federației Ruse.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău