Reprezentanții statelor membre ale UE în domeniul apărării au adoptat 17 noi proiecte

  • 20 Noiembrie 2018 17:40
Reprezentanții statelor membre ale UE în domeniul apărării au adoptat 17 noi proiecte

Consiliul UE a actualizat lista proiectelor care urmează să fie realizate în cadrul politicii de apărare a spațiului comunitar. Între acestea, crearea unei școli pentru formarea ofițerilor de informații, apărarea cibernetică sau disponibilitatea operațională a forțelor armate, transmite RRA.

Reprezentanții statelor membre în domeniul apărării au adoptat 17 noi proiecte care vizează formarea, dezvoltarea capacităților de apărare cibernetică, exerciții militare pe uscat pe mare și în aer, precum și consolidarea cooperării civile și militare.

Unul dintre ele are în vedere crearea unei școli comune de informații la nivelul UE. Potrivit proiectului această școală va furniza educație și formare profesională către personalul care activează în domeniul specific informațiilor din statele membre.

Din viitorul proiect vor face parte 25 de state membre ale UE: Danemarca, Malta și Regatul Unit nu vor fi parte a proiectului, susține presa de specialitate, care citează surse europene.

Potrivit portalului politico specializat în afaceri europene, proiectul școlii de formare a ofițerilor de informații, blocat până acum de Marea Britanie, a devenit posibil odată cu plecarea acesteia din Uniune.

Un alt proiect vizează crearea unei noi generații de drone, dispozitive care să poată efectua monitorizarea terestră și marină, să protejeze trupele în acțiune și să apere frontierele.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău