Primul caz confirmat de infecție cu coronavirus în Orientul Mijlociu

  • 29 Ianuarie 2020 11:40
 Primul caz confirmat de infecție cu coronavirus în Orientul Mijlociu

O familie din orașul Wuhan din centrul Chinei care locuiește în Emiratele Arabe Unite (EAU) a fost diagnosticată cu noul coronavirus, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății din EAU, acesta fiind primul caz confirmat de infecție cu acest nou virus în Orientul Mijlociu, transmite REUTERS.

Virusul provine din Wuhan, capitala provinciei Hubei din China, și a făcut până în prezent 132 de victime în China. Emiratele Arabe Unite sunt un important centru de tranzit aerian, Dubai fiind clasată a treia cea mai aglomerată destinație din lume. Nu se cunoaște deocamdată câți dintre membri acelei familii au fost infectați și nici când au ajuns în Emirate.

Ministerul Sănătății și biroul de comunicații al guvernului nu a făcut, deocamdată, niciun comentariu. Membrii familiei sunt în stare stabilă și se află sub observație medicală, a anunțat ministerul printr-un comunicat transmis în limbile engleză și arabă pe rețeaua Twitter.

În comunicat nu se precizează locul unde este tratată medical familia. UAE este o țară alcătuită din șapte emirate, însă majoritatea populației locuiește în Abu Dhabi și Dubai

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău