Premierul Nicolae Ciucă: Misiunile încheiate cu succes ale veteranilor români contribuie la siguranța și protecția românilor

  • 11 Noiembrie 2022 16:22
Premierul Nicolae Ciucă: Misiunile încheiate cu succes ale veteranilor români contribuie la siguranța și protecția românilor

Premierul Nicolae Ciucă a participat astăzi, 11 noiembrie, la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, prilej cu care a mulțumit militarilor români pentru „curajul și dedicarea lor”.

„Pentru militarii Armatei Române este o zi cu rezonanță, expresie a recunoștinței pe care toți o purtăm militarilor întorși din misiuni și eroilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații. Curajul și dedicarea lor fac cinste României, iar misiunile încheiate cu succes în toți acești ani în care am acționat alături de partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană contribuie la siguranța și protecția de care cetățenii români și economia noastră beneficiază astăzi”, a transmis prim-ministrul în discursul său. 

Potrivit șefului Executivului, „importanța capacității defensive este mai relevantă ca oricând în această perioadă, în care agresiunea militară ilegală, neprovocată și ilegitimă a Rusiei asupra Ucrainei amenință securitatea în regiune și chiar a întregii lumi.”

„Pregătirea și înzestrarea Armatei României reprezintă în continuare direcții-cheie pentru a întări capacitatea de apărare a țării noastre și pentru a răspunde exigențelor și provocărilor geostrategice ca stat de frontieră externă a comunității euro-atlantice și a Spațiului Schengen. La nivelul Guvernului susținem ca obiectiv prioritar continuarea procesului de înzestrare a Armatei Române cu echipamente și tehnică militară moderne, sens în care ne-am asumat decizia de a crește de la 2 la 2,5% din PIB alocarea pentru apărare. Am încredere în dumneavoastră, în pregătirea și perfecționarea permanentă a unităților și a marilor unități. Profesionalismul rămâne principala calitate a Armatei Române”, a conchis acesta. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău