Mesajele autorităților, la împlinirea a zece ani de regim liberalizat de vize cu UE. „Acum este important să prețuim această libertate”

  • 28 Aprilie 10:55
Mesajele autorităților, la împlinirea a zece ani de regim liberalizat de vize cu UE. „Acum este important să prețuim această libertate”

Președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au transmis mesaje cu ocazia împlinirii a 10 ani de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

 
„10 ani de când noi moldovenii călătorim liber, călătorim fără vize. Îmi amintesc de acel prim zbor cu avionul „fără vize”, spre Atena - un moment istoric.
 
Acum este important să prețuim această libertate și să vorbim în continuare despre beneficiile de a face parte din marea familie europeană”, a transmis președintele Parlamentului, Igor Gorsu, pe Facebook.
 
Un mesaj în care vorbește de beneficiile alăturării de Uniunea Europeană a transmis și președinta Maia Sandu.
 
„De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii sunt europeni și merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni.
 
Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămână garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a precizat Maia Sandu.
 
La rândul lui, premierul Dorin Recean a făcut referire la libertatea obținută de cetățenii Republicii Moldova prin înlăturarea regimului de vize cu UE.
 
„Peste 30 de milioane de traversări pentru revederi cu oameni dragi, mame și tați, frați și surori, pentru afaceri, studii, călătorii și pentru a fi liberi”, a scris Dorin Recean pe Facebook.
 
Citiți și:
 
 
 
Sursa foto: Gazeta de Chișinău
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău