Zece ani fără vize în Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova

  • 28 Aprilie 08:50
Zece ani fără vize în Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova

Pe 28 aprilie se împlinesc 10 ani de la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Rep. Moldova care călătoresc în Uniunea Europeană. În această perioadă, două milioane de cetățeni ai Rep. Moldova au călătorit de peste 31 de milioane de ori în statele Uniunii Europene, potrivit datelor statistice.

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

Aceasta a confirmat că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile Planului de Acțiuni și a fost susținută de Consiliul UE la 20 decembrie și Parlamentul European la 27 februarie 2014.

Începând cu data de 28 aprilie 2014 cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize în UE.

Cetățenii moldoveni pot călători fără vize în 27 de țări din Spațiul Schengen (Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria), spre Bulgaria, Cipru și România (țări în care se aplică politica Schengen), precum și spre Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein și, de asemenea, în Monaco, San Marino și Vatican, țări care nu au control de frontieră.

Scutirea de vize se aplică doar deținătorilor de pașapoarte biometrice.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău