Premieră | „România-i țara mea!”, spectacol de dansuri populare din toate regiunile românești, care au fost reunite în anul 1918

  • 12 Noiembrie 2018 16:20
Premieră | „România-i țara mea!”, spectacol de dansuri populare din toate regiunile românești, care au fost reunite în anul 1918

Ansamblul Artistic Profesionist 'Mureșul' din Târgu Mureș a anunțat pregătirea, în premieră, a unui spectacol de dansuri populare din toate regiunile țării, care au fost reunite în anul 1918, pentru marcarea Centenarului Unirii.

„Avem pregătite dansuri din Oltenia, Muntenia, Transilvania; Moldova, iar alături de dansatori se vor afla și solistele mureșene, care vor prezenta cântece patriotice.

Acest spectacol, „România-i țara mea!”, va fi prezentat în 24 noiembrie, în avanpremieră, la Stânceni.

În data de 25 noiembrie va avea loc premiera la Ansamblul Mureșul. Apoi, în 1 Decembrie, vom avea două spectacole la Târgu Mureș, iar în data de 2 decembrie îl prezentăm la Alba Iulia. Vom mai avea un spectacol în 5 decembrie, la Gheorgheni și la la Odorheiul Secuiesc. Suntem bucuroși că putem să prezentăm acest spectacol în toate orașele mari', a arătat directorul adjunct al Ansamblului Artistic Profesionist 'Mureșul' din Târgu Mureș, Teodor Țogorean.

Ansamblul Artistic Profesionist 'Mureșul' a fost înființat în anul 1956 pentru a pune în valoare cultura populară tradițională, portul, obiceiurile, cântecele și jocurile populare specifice celor ce locuiesc în această zonă sud-estică a Transilvaniei, români, maghiari, romi, sași și altor etnii.

Din anul 1990, Ansamblul Artistic Profesionist 'Mureșul' funcționează cu două secții, romană și respectiv maghiară, fiecare dintre acestea având compartimente artistice (orchestră, corp de balet, soliști, personal tehnic) necesare realizării unor spectacole complexe.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău