Polonia | Liderul partidului de la putere vrea explicații în legătură cu salariile „scandaloase” de la Banca Națională

  • 03 Martie 2019 17:40
Polonia | Liderul partidului de la putere vrea explicații în legătură cu salariile „scandaloase” de la Banca Națională

Tensiunile dintre partidul la putere din Polonia, Partidul Lege și Justiție (PiS), și Banca Națională a Poloniei (NBP) s-au intensificat după ce liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski a cerut guvernatorului NBP, Adam Glapinski să dea explicații cu privire la salariile angajaților Băncii Centrale, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Oficialii Partidului Lege și Justiție au criticat ceea ce au numit salariile "scandaloase" de care beneficiază angajații Băncii Naționale, în condițiile în care în presă au apărut articole potrivit cărora un consilier de relații publice al guvernatorului Adam Glapinski ar câștiga aproximativ 50.000 de zloți (13.000 dolari) pe lună, de aproape trei ori mai mult decât salariul de bază al primului-ministru.
 
Într-un interviu acordat sâmbătă pentru postul de radio RMF FM, liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski a declarat că ar dori să discute cu guvernatorul NBP, Adam Glapinski cu privire la acest subiect, adăugând că ar fi foarte supărat dacă astfel de salarii ar fi rezultatul acțiunilor guvernatorului.
 
O serie de oficiali din partidul la putere din Polonia au dezmințit că ar exista planuri privind înlăturarea guvernatorului Băncii Naționale. Însă Glapinski, un prieten vechi al lui Kaczynski, nu se mai bucură de sprijinul politicienilor din PiS după o serie de controverse apărute în ultimele luni, una dintre ele fiind și faptul că a fost audiat de procurori cu privire la un scandal de corupție care îl vizează pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF), Marek Chrzanowski, un protejat al guvernatorului Adam Glapinski.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău