Pedagogii optează pentru adoptarea unei legi a protecției cadrului didactic

  • 02 Octombrie 2019 16:32
Pedagogii optează pentru adoptarea unei legi a protecției cadrului didactic Moldpres

Pedagogii optează pentru elaborarea unei legi a protecției cadrului didactic, care ar putea determina, în particular, stoparea plecării profesorilor din sistem și motivarea tinerilor specialiști să activeze în domeniu.

Propunerea a fost enunțată la o întrunire cu învingătorii concursurilor „Educatorul anului”, „Învățătorul anului” și „Profesorul anului” organizată miercuri, 2 octombrie, de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, informează MOLDPRES.

Evenimentul a întrunit peste 40 de cadre didactice și a fost organizat în contextul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, marcată anual pe 5 octombrie.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentina Chicu, a declarat la începutul ședinței că discuția de astăzi ar putea să schimbe multe lucruri chiar în instituțiile în care activează pedagogii prezenți la eveniment. „Este o oportunitate pentru ca dvs., care sunteți cei mai buni dintre cei mai buni, să îi ajutați și pe ceilalți să devină la fel de buni. Sper, cu ajutorul dvs., să putem să asigurăm o educație de calitate”, a precizat Chicu. 

Profesorii au propus realizarea unor spoturi video sau chiar a unor emisiuni televizate despre istorii de succes din viața pedagogilor, pentru a restabili imaginea cadrelor didactice, a sensibiliza populația și a „demonstra că pedagogul este cel care creează viitorul într-o societate”. 

Totodată, participanții la eveniment au optat pentru eliminarea birocratizării excesive a muncii pedagogului și îmbunătățirea bazei tehnico-materiale a instituțiilor de învățământ.

Președintele comisiei parlamentare, Adrian Lebedinschi, a remarcat că întrunirea nu este una festivă, ci una de lucru și că toate doleanțele expuse de profesori și educatori vor fi luate în calcul de comisie, iar dialogul va continua.

Ideile enunțate la întrunire vor fi sintetizate, iar ulterior, în colaborare cu Guvernul, ar urma să fie elaborate inițiative legislative de îmbunătățire a cadrului legal și normativ în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău