Ostașii căzuți în primul și cel de-al Doilea Război Mondial, comemorați la ”Cimitirul Eroilor”

  • 09 Mai 2014 15:28
Ostașii căzuți în primul și cel de-al Doilea Război Mondial, comemorați la ”Cimitirul Eroilor”

Ostașii căzuți în primul și cel de-al Doilea Război Mondial au fost comemorați la Chișinău, pe locul în care a fost cândva ”Cimitirul Eroilor”.

La eveniment au participat zeci de reprezentanți ai Consiliului Unirii, ai Asociației veteranilor de Război  ”TirasTighina”, rude ale celor căzuți în războaie.

Adunați pe locul unde a fost cândva ”Cimitirul Eroilor” oamenii au ținut un moment de reculegere în memoria sutelor de soldați aparținând tuturor națiunilor care au murit în cele două războaie mondiale.

Este o zi importanta în istoria omenirii, au subliniat în discursuri rând pe rând cei prezeni la acțiunile de comemorare, printre aceștia și ministrul Apărării, Valeriu Troenco, participant la războiul de pe Nistru.

Președinta Consiliului Unirii, Vitalia Pavlicenco, a făcut un apel către autorități pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor.

Trei mii de ostași de diferite naționalități, căzuți în cele două războaie mondiale sunt înmormântați la ”Cimitirul Eroilor” din Chișinău. Cimitirul a fost distrus în perioada sovietică, pe locul acestuia fiind construit un spital pentru bolnavii de tuberculoză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău