Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Spațiul aerian al Republicii Moldova acum nu este sigur. Noi suntem afectați de această încălcare brutală, fără respect, din partea Federației Ruse”

  • 17 Noiembrie 2022 17:16
0%
00:00:00
00:00:00

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost încălcat brutal de Federația Rusă și sunt necesare eforturi conjugate din partea autorităților și a diplomației de la Chișinău, în colaborarea cu România, ca stat NATO, sau Ucraina, pentru protejarea acestuia, a declarat  expertul Ion Tăbârță la emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

„Într-adevăr, spațiul aerian al Republicii Moldova acum nu este sigur. Noi suntem afectați de această încălcare brutală, fără respect, din partea Federației Ruse a spațiului nostru aerian. S-a vorbit și în trecut despre o astfel de posibilitate. Este interesant dacă diplomația noastră, între timp, a încercat să tatoneze, să poarte discuții cu partenerii din România, din UE, chiar NATO, despre posibilitatea unui astfel de scenariu. La sigur, acum spațiul nostru aerian nu este securizat, noi nu avem capacitatea de-a ne apăra spațiul aerian. Ar fi o soluție pentru noi să ne simțim în siguranță”, a spus Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău