Ziua Limbii Române | Mesajele președintelui Parlamentului, Igor Grosu și premierului Dorin Recean. „Să fim mândri că vorbim limba română!”

  • 31 August 14:50
Ziua Limbii Române | Mesajele președintelui Parlamentului, Igor Grosu și premierului Dorin Recean. „Să fim mândri că vorbim limba română!”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean au venit astăzi cu mesaje de felicitare cu prilejul Sărbătorii Naționale „Limba noastră cea română”, transmite MOLDPRES.

La mulți ani pentru Limba Română, peste tot unde este purtată, în gând și rostire. Mă bucur că și în acest an, o celebrăm prin evenimente cum ar fi Marea Dictare Națională, dar și Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2024, unde sunt prezente 30 de edituri din România și din Republica Moldova. Până mâine, 1 septembrie, iubitorii de lectură își pot alege cele mai bune cărți și pot face cunoștință cu scriitorii preferați. Să fim mândri că vorbim limba română”, se arată în mesajul șefului Legislativului.

La rândul său, premierul Dorin Recean îndeamnă la cunoaștere și atitudine responsabilă față de limba pe care o vorbim. „De Ziua Limbii Române, onorăm limba pe care o vorbim, care ne unește și ne definește ca popor. Să promovăm frumusețea limbii noastre române. Să vorbim și scriem corect limba română, transmițând o cu mândrie urmașilor noștri”, scrie șeful Cabinetului de miniștri.

În Republica Moldova, precum și în România, este marcată astăzi Sărbătoarea Națională „Limba noastră cea română”. Ziua Limbii Române este sărbătorită începând din anul 1990. Din 2012, Ziua Limbii Române este sărbătorită pe 31 august și în România. Ea a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova tocmai pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită pe ambele maluri ale Prutului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău