Netflix își imploră abonații să renunțe la "Provocarea Bird Box"

  • 03 Ianuarie 2019 19:35
Netflix își imploră abonații să renunțe la

Reprezentanții companiei Netflix i-au îndemnat miercuri pe abonații lor să renunțe la ''Provocarea Bird Box'', inspirată dintr-un film cu Sandra Bullock, care a contribuit la apariția în rândul internauților a unei mode potențial periculoase, informează thewrap.com, potrivit Agerpres.

"Vă rugăm, nu vă răniți singuri cu această Provocare Bird Box. Nu știm cum a început fenomenul și apreciem dragostea voastră, însă Boy și Girl au o singură dorință pentru 2019 și aceasta este ca voi să nu ajungeți la spital din cauza acestor jocuri", au transmis reprezentanții companiei Netflix într-un mesaj publicat pe contul ei de Twitter.

În filmul "Bird Box", Sandra Bullock și doi copii - cunoscuți doar sub pseudonimele de "Boy" ("Băiat") și "Girl" ("Fată") -, se deplasează legați la ochi cu fulare pentru a împiedica anumite spirite supranaturale să invoce gânduri neplăcute, care ar putea să le pătrundă în minte și să îi oblige să se sinucidă.

"Provocarea" apărută pe internet se inspiră din acea scenă, iar mulți internauți au început să publice pe rețelele de socializare o serie de înregistrări video care îi arată legați la ochi în timp ce încearcă să execute diverse sarcini.

Una dintre înregistrările video, ce a fost vizualizată deja de peste 15.000 de ori pe Twitter, prezintă un bărbat legat la ochi care aleargă prin casă însoțit de un bebeluș - legat și el la ochi cu un fular - și care se izbește puternic cu capul de un perete.

Alte videoclipuri cu "provocări" similare au apărut deja pe YouTube și Twitter, iar unele dintre ele prezintă persoane care încearcă să își conducă automobilele în timp ce sunt legate la ochi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău