Malaezia | Se cere o nouă reglementare a internetului după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj pe Instagram

  • 16 Mai 2019 20:01
Malaezia | Se cere o nouă reglementare a internetului după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj pe Instagram

Autoritățile din Malaezia prevăd să modifice legislația care reglementează Internetul după sinuciderea unei adolescente în urma unui sondaj postat pe Instagram, relatează joi EFE, preluat de Agerpres.

Adolescentă malaeziană, care a publicat un sondaj pe contul ei de Instagram prin care își întreba urmăritorii ("fallowers") dacă ar trebui să trăiască sau să își pună capăt zilelor, s-a sinucis după ce a văzut că majoritatea acestora au votat în favoarea morții sale.

Ministrul comunicațiilor și multimedia, Gobind Singh Deo, a informat că este necesară schimbarea legii pe această temă pentru a lupta mai bine împotriva hărțuirii cibernetice și tentativelor de sinucidere online, deși nu a precizat care vor fi aceste schimbări.

Adolescenta în vârstă de 16 ani din Kuching a postat luni pe Instagram un sondaj în care cerea urmăritorilor contului ei să aleagă între literele "D-death" și "L-life". Potrivit poliției, 69% dintre internauți au votat pentru moarte, iar 31% pentru viață,

Tragedia a provocat consternare în țara asiatică și apeluri pentru a fi deschisă o anchetă pentru a fi investigate circumstanțele sinuciderii.

"Având în vedere că sinuciderea este o infracțiune în această țară, instigarea unei persoane la comiterea unui asemnea de delict ar putea fi considerată de asemenea infracțiune", a declarat mass-media deputatul Ramkarpal Singh.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău