Mai multe organizații non-guvernamentale condamnă declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo

  • 05 Octombrie 2021 14:57
Mai multe organizații non-guvernamentale condamnă declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Mai multe organizații non-guvernamentale condamnă declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pe care le consideră calomnioase și inacceptabile în adresa societății civile, a mass-media independentă și a partenerilor de dezvoltare.

Declarația se referă la conferința de presă susținută ieri de către procurorul general, în care acesta a declarat că unele organizații ale societății civile, mass media independentă și unii parteneri de dezvoltare ar fi implicați în „discreditarea și blamarea” sa.

„Considerăm că acuzațiile lansate de Procurorul General au avut scopul de a distrage atenția publică de la problemele din procuratură, cum ar fi lipsa progresului în investigarea devalizării sistemului bancar și a Laundromat-ului, fapt pentru care Procurorul General a fost criticat de întreaga societate. De asemenea, atacul Procurorului General s-a produs exact în ziua în care au fost publicate mai multe investigații în baza documentelor #PandoraPapers, care scot în prim plan cazuri de corupție la nivel înalt și spălare a banilor prin intermediul paradisurilor fiscale, deviind atenția de la acestea”, se arată în declarația semnată de 13 organizații non-guvernamentale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău