Livrările de avioane F-35 în Australia nu vor fi afectate de problemele din SUA

  • 13 Octombrie 2018 11:46
Livrările de avioane F-35 în Australia nu vor fi afectate de problemele din SUA

Armata australiană a anunțat sâmbătă că livrările de avioane de luptă F-35 din SUA vor continua, în pofida faptului că aceste aparate de zbor au fost oprite la sol de către Washington după prăbușirea unuia dintre ele în septembrie, relatează Reuters.

Toate avioanele F-35 din SUA și din străinătate fabricate de Lockheed Martin Corp au fost consemnate la sol în această săptămână pentru ca conductele de combustibil să poată fi examinate, în cadrul investigației asupra prăbușirii unui F-35 pe 28 septembrie, în Carolina de Sud.

Pauza în utilizarea operațională a acestor aparate de zbor "nu va afecta livrarea de avioane către Australia", a anunțat armata într-un comunicat, potrivit canalului ABC TV.

Australia a recepționat deja nouă avioane de luptă F-35 și s-a angajat să achiziționeze 72, toate urmând să fie pe deplin operaționale până în 2023. Cele nouă avioane sunt în prezent consemnate la sol la o bază de antrenament din Arizona.

"Avioanele F-35 australiene aflate în prezent în SUA vor reveni la operațiuni de zbor după ce inspecțiile de siguranță se vor încheia", a precizat armata australiană.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău