Kievul semnalează o creștere a amenințării militare la adresa Ucrainei, din cauza trupelor ruse trimise la graniță

  • 09 Aprilie 2021 14:21
Kievul semnalează o creștere a amenințării militare la adresa Ucrainei, din cauza trupelor ruse trimise la graniță

Direcția de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev constată o creștere a amenințării militare la adresa Ucrainei din cauza concentrării de forțe ruse la frontieră - scrie, vineri, RBC.

"Activitățile militare întreprinse în prezent de Rusia în apropierea granițelor Ucrainei sunt atipice pentru perioada de iarnă, când au loc pregătiri în rândul forțelor armate ruse " - a explicat Vadim Skibițki, reprezentantul al Direcției de Informații din Ministerul ucrainean al Apărării. Potrivit acestuia, astfel de evenimente de amploare au loc de obicei toamna, când se desfășoară exerciții strategice și tot felul de manevre finale la posturile de comandă rusești. În Ucraina, astfel de acțiuni desfășurate de Federația Rusă sunt evaluate ca fiind o amenințare la adresa securității naționale a țării.

"În prezent, conform rezultatelor monitorizării situației, Direcția de Informații din Ministerul Apărării al Ucrainei constată o creștere a nivelului de pericol militar pentru statul nostru. Acest lucru este cauzat de transferul de trupe ruse la frontierele Ucrainei, activităților de amploare care fac parte din pregătirea de luptă, consolidării operațiunilor de colectare de informații împotriva statului nostru" - a menționat Skibițki. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău