Jean-Claude Juncker: 'Este momentul să se revină la masa negocierilor'

  • 07 Iulie 2015 15:10
Jean-Claude Juncker: 'Este momentul să se revină la masa negocierilor'

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marți, 7 iulie, că își dorește să evite o ieșire a Greciei din zona euro.

De asemenea, Junker a declarat că 'este momentul să se revină la masa negocierilor', cu câteva ore înaintea unui summit crucial al zonei euro privind situația Atenei, transmite Agerpres.

Jean-Claude Juncker a făcut de asemenea apel la 'găsirea unei soluții', într-un discurs susținut în Parlamentul European de la Strasbourg la două zile după ce grecii au respins prin referendum propunerile de acord ale creditorilor internaționali - UE, BCE și FMI.

Juncker a dat asigurări că, la summitul convocat pentru astăzi, la ora 16.00, la Bruxelles, îi va cere premierului grec Alexis Tsipras 'o explicație' privind organizarea referendumului de la 5 iulie.Și asta pentru că, a adăugat el, chestiunea asupra căreia grecii au fost chemați să-și exprime opinia 'nu mai exista de mult timp'.

Propunerile creditorilor care au fost supuse la vot 'erau depășite', a spus Juncker. Ele erau vechi de peste opt zile și vizau un plan de ajutor care a expirat săptămâna trecută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău