Încă un stat anunță un posibil caz de infecție cu noul tip de coronavirus

  • 21 Ianuarie 2020 14:54
Încă un stat anunță un posibil caz de infecție cu noul tip de coronavirus

Ministerul filipinez al Sănătății a anunțat, marți, că investighează cazul unui băiat în vârstă de cinci ani care a ajuns în țară de la Wuhan și care a fost diagnosticat cu o tulpină încă neidentificată de coronavirus, informează CNN.

Autoritățile sanitare din această țară sunt îngrijorate că băiatul ar putea fi infectat cu noul tip de coronavirus, identificat recent în China și care a provocat moartea a șase persoane până acum.

Un oficial din cadrul Ministerului a anunțat că băiatul a sosit pe 12 ianuarie la Cebu City, împreună cu mama sa. Copilul a prezentat simptome precum febră și tuse înainte să ajungă în Filipine și a fost internat în spital, a declarat ministrul Sănătății, Francisco Duque, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a adăugat că băiatul se află în stare stabilă. 

Testele pentru MERS și SARS, afecțiuni provocate de alte tipuri de coronavirus, au fost negative în cazul copilului, iar autoritățile au trimis probele pentru a fi studiate în Australia, în vederea identificării tipului de coronavirus, a spus ministrul, care a adăugat că rezultatele vor ajunge în aproximativ două zile.

Cel puțin 12 persoane care au intrat în contact cu copilul sunt monitorizate de autoritățile sanitare din această țară, însă acestea nu au avut până acum simptome asociate unei infecții cu coronavirus.

OMS a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit OMS. Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău