Imigranți/Ajutor social: Martin Schulz a reacționat la masura propusă de Donald Tusk

  • 05 Februarie 2016 18:16
Imigranți/Ajutor social: Martin Schulz a reacționat la masura propusă de Donald Tusk

Marea Britanie are dreptul să ia măsuri împotriva abuzării de către imigranții comunitari a sistemului ei de asistență socială.

Totodată, măsurile nu pot fi luate cu prețul discriminării cetățenilor europeni, a apreciat vineri, 5 februarie, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, citat de Agerpres.

Posibilitatea ca un stat membru al UE să poată suspenda acordarea ajutoarelor sociale timp de patru ani pentru imigranții comunitari nou-veniți, dar numai în cazul unui aflux migrator masiv și condiția primirii acceptului din partea Comisiei Europene și a Consiliului European, este principalul punct al unui plan de reforme în UE propus Marii Britanii în perspectiva referendumului prin care aceasta va decide - probabil în luna iunie - dacă mai rămâne în blocul comunitar. Într-un discurs susținut vineri la London School of Economics (LSE), Martin Schulz a estimat că respectiva masură privind ajutoarele sociale, propusă de președintele Consiliului European, Donald Tusk, este departe de a fi una potrivită pentru a gestiona problema numărului mare de imigranți comunitari. 

Planul propus de Tusk va fi supus aprobării Consiliului European din 18 și 19 februarie, iar dacă va trece de această etapă măsurile legislative concrete ce vor rezulta vor trebui votate de PE. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău