IGP a înregistrat peste 130 de cazuri de pretinse încălcări în timpul desfășurarea scrutinului prezidențial

  • 01 Noiembrie 2020 18:21
IGP a înregistrat peste 130 de cazuri de pretinse încălcări în timpul desfășurarea scrutinului prezidențial

Inspectoratul General de Poliție a înregistrat peste 130 de cazuri de pretinse încălcări în timpul desfășurarea scrutinului prezidențial. Totuși, situația rămâne calmă, iar perturbări a activitatea secțiilor de votare nu a fost înregistrate, asigură reprezentanții poliției.

În cadrul unui briefing, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a comunicat că angajații IGP a documentat 13 cazuri de blocare a traseelor: un caz la Florești, patru cazuri la Dubăsari, un caz la Rezina, șase cazuri la Tighina și un caz în Căușeni.

„În prezent accesul către secțiile de votare este asigurat și nu sunt impedimente de deplasare a cetățenilor”, a spus Marin Maxian.

Potrivit lui, a crescut numărul cazurilor de fotografiere a buletinelor de vot. De asemenea sunt documentate șapte sesizări cu privire la pretinse cazuri de corupere a alegătorilor.

“Grupele de documentare procesuală au reacționat la toate apelurile. Ca rezultat, în patru cazuri care au fost verificate minuțios faptele nu s-au confirmat”, a adăugat șeful adjunct al IGP.

În adresa poliției au fost expediate și 48 de sesizări cu privire la transportarea organizată a alegătorilor. Marin Maxian a solicitat reprezentanților concurenților electorali care semnalează asemenea cazuri, nu doar să transmită oficial prin poșta electronică această informație, dar și să sesizeze la fața locului angajații poliției sau să apeleze la Serviciul 112.

Pe parcursul zilei de astăzi, polițiștii au înregistrat zece cazuri de agitație electorală în apropierea secției de votare, 24 de sesizări cu privire la starea de ebrietate a alegătorilor și comportamentul agresiv al acestora, dar cazuri de nerespectare a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău