Igor Dodon: Relațiile cu statul vecin, prioritate pentru administrația prezidențială

  • 30 Noiembrie 2019 11:31
Igor Dodon: Relațiile cu statul vecin, prioritate pentru administrația prezidențială

Președintele Igor Dodon a felicitat întreg poporul român, transmițându-i „ urări de bine, pace și progres”, cu ocazia Zilei Naționale a României. Declarațiile au fost făcute la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României. Potrivit șefului statului, relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială, transmite IPN.

Președintele a menționat că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune. „România a fost și rămâne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strânse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare”, a spus Igor Dodon. Șeful statului și-a exprimat gratitudinea pentru asistența financiară din partea României, oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile.

Potrivit lui Igor Dodon, România este partenerul comercial numărul unu al Moldovei și principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești.

El l-a felicitat în mod repetat pe președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul victoriei obținute în alegeri, făcându-i invitația de a vizita Republica Moldova.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău