Guvernul se angajează să înlesnească regimul de vize cu China

  • 15 Noiembrie 2013 10:20
Guvernul se angajează să înlesnească regimul de vize cu China

Guvernul se angajează să înlesnească regimul de vize cu China, în special pentru oamenii de afaceri, până la următoarea ședință a Comisiei Interguvernamentale moldo-chineze din 2015.

Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al Economiei Octavian Calmâc în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său chinez, Jiang Zengwei.

Noul protocol de colaborare  în domeniul comercial-economic, semnat recent între părți,  cuprinde și invitația oamenilor de afaceri chinezi să participe la procesul de privatizare a întreprinderilor moldovenești, a declarat Octavian Calmâc.

Construcția parcurilor industriale și investiții în domeniul sectorului energetic pentru creare de energie alternativă sunt doar câteva dintre proiectele în care Republica Moldova va beneficia de sprijin chinez.  Ministrul adjunct al Comerțului din China, Jiang Zengwei.

”Nu e suficient doar schimbarea cifrei de afaceri, trebuie totodată să intensificăm  cooperarea în construcția infrastructurii. Suntem convinși că prin eforturi comune vom reuși să dezvoltăm relații avantajoase în diferite sfere”, a declarat Jiang Zengwei.

China, cea de-a doua ca mărime economie a lumii, este în prezent a patra cea mai importantă sursă de importuri pentru Republica Moldova. Importurile din China au înregistrat o creștere de la 21 de milioane de dolari în 2003 la 416 milioane în anul 2012.Anul trecut exporturile moldovenești în China au depășit cifra de 8 milioane de dolari, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău