Germania și România vor efectua un zbor de observare deasupra Rusiei

  • 08 Iulie 2019 19:43
Germania și România vor efectua un zbor de observare deasupra Rusiei

O misiune din Germania și România va efectua, în perioada 8-12 iulie, în cadrul realizării Tratatului internațional "Cer Deschis", un zbor de observare deasupra teritoriului Rusiei, informează publicația Forțelor Armate Ruse "Krasnaia Zvezda".

"În perioada 8-12 iulie, o misiune din Germania și România va efectua un zbor comun de observare, pe un traseu convenit, deasupra teritoriului Federației Ruse. Zborul va fi efectuat cu un avion românesc de observare An-30 de pe aerodromul Kubinka" - se afirmă în articol.

Publicația, citând afirmația șefului Centrului național pentru reducerea pericolului nuclear, Serghei Rîjkov, menționează că zborul va fi controlat de la bordul avionului românesc de specialiști ruși.

Avionul de observare An-30 face parte din clasa de avioane nedestinate utilizării vreunui tip de armament.

Avionul și aparatura de observare de la bordul său au fost certificate internațional.

Amintim că Tratatul internațional privind "Cerul Deschis" a fost semnat la Helsinki, la 24 martie 1992, de către reprezentanți ai 23 de state membre OSCE. Rusia a ratificat acest tratat în luna mai 2001. Conform tratatului, participanții semnatari pot efectua zboruri de observare deasupra teritoriului celorlalți membri ai tratatului cu scopul verificării activității lor militare. 

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău