George Simion NU mai are interdicție de a intra pe teritoriul R. Moldova

  • 18 Septembrie 2015 12:55
George Simion NU mai are interdicție de a intra pe teritoriul R. Moldova

Curtea de Apel Chișinău a decis vineri, 18 septembrie, că activistul unionist, liderul organizației ”Acțiunea 2012”, cetățeanul român George Simion, este nevinovat.

Astfel, începând cu 18 septembrie acesta nu mai are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de George Simion, pe pagina sa de pe o rețea de socializare. El califică decizia magistraților drept o victorie și susține că va porni spre Chișinău cu prima ocazie.

”VICTORIE! Curtea de Apel Chișinău m-a declarat nevinovat. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în aceste 5 luni groaznice. Îmi fac bagajul rapid și vin la Chișinău. Ne vedem mâine, la ora 17:00, când mergem împreună in marș pentru Unire!”, scrie George Simion pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a fost reținut pe 13 mai de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, fiind expulzat din Republica Moldova, pe motiv că ar fi organizatorul unor acțiuni ce ar atenta la securitatea statului. El a primit atunci interdicție de a se afla pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă de cinci ani, decizie criticată de mai mulți oficiali de la noi dar și din România.

George Simion a mai fost vizat de o interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în decembrie 2014, dar măsura a fost anulată în doar câteva ore. George Simion explica atunci că s-a aflat în această situație din cauza atitudinii critice față de Guvernul de Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău