Funcționară bănuită de delapidarea a jumătate de milion de lei

  • 17 Septembrie 2016 19:21
Funcționară bănuită de delapidarea a jumătate de milion de lei

Șefa Serviciului relații funciare și cadastru și secretara Comisiei speciale pentru precăutarea materialelor și cererilor victimelor represiunilor politice de pe lângă Consiliul raional Râșcani a fost reținută de poliție, fiind bănuită într-un dosar de corupție. Ea ar fi extorcat și însușit în mod fraudulos peste 40% din suma totală de 581 de mii de lei,…

Șefa Serviciului relații funciare și cadastru și secretara Comisiei speciale pentru precăutarea materialelor și cererilor victimelor represiunilor politice de pe lângă Consiliul raional Râșcani a fost reținută de poliție, fiind bănuită într-un dosar de corupție. Ea ar fi extorcat și însușit în mod fraudulos peste 40% din suma totală de 581 de mii de lei, alocată de către Ministerul Finanțelor Consiliului raional Râșcani în scopul achitării compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, funcționara ar fi extorcat de la mai mulți locuitori ai raionului Râșcani, victime ale represiunilor politice, mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pentru a favoriza primirea și achitarea compensațiilor bănești, precum și în scopul nemicșorării compensațiilor aprobate spre plată. În timpul investigațiilor s-a stabilit că bănuita pretindea și primea de la fiecare victimă în parte, prin extorcare, sume care variau între 30 și 50% din suma totală care urma să fie alocată persoanei.

Bănuita a fost reținută în flagrant delict, iar biroul acesteia  a fost percheziționat. Ea a fost reținută pe un termen de 72 de ore și plasată în izolator. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă, care prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău