EXCLUSIV: Principele Nicolae al României: am găsit aici o țară exact cum e acasă

  • 24 Februarie 2015 14:28
EXCLUSIV: Principele Nicolae al României: am găsit aici o țară exact cum e acasă

Principii Nicolae si Radu ai României își încheie astăzi vizita de 6 zile în Republica Moldova.

Ajunși în țara noastră la mijlocul săptămânii trecute, reprezentanții Casei Regale ai României, au vizitat orașele Orhei, Bălți și Soroca unde s-au întâlnit cu autoritățile locale, reprezentanți ai Bisericii cât și cu studenți sau reprezentanții unor asociații umanitare din teritoriu. Este prima vizită în Republica Moldova a principelui Nicolae, nepotul cel mare al Regelui Mihai.

”Eu pot să spun sincer că am găsit aici o țară exact cum e acasă, pentru că Basarabia este acasă pentru mine. Îmi doresc ca basarabenii să aibă încredere în viitorul nostru, și încet încet vom avea o comunitate mai mare, mai apropată de România. Trebuie să lucrăm împreună, dacă nu vom lucre împreună nu vom putea reuși nimic” declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău, Principele Nicolae.

A primit titlul de Alteță Regală în urmă cu patru ani, decizie care nu a fost luată atât de ușor își amintește tânărul Principe.

”După vizita mea în România, în 2007, am vorbit foarte mult cu Regele, cu Regina, cu Principele Radu și Principesa Moștenitoare. Cred că a durat cam doi ani. Am stat și m-am gândit foarte mult. Nu a fost un pas prea ușor pentru mine să iau o decizie legată de titlu, care înseamnă de fapt un contract între țară, România, și mine.

Principele Nicolae este fiul principesei Elena, și al treilea în ordinea succesiunii la tronul României.

 Ascultați interviul interviul integral oferit de către Principele Nicolae  pentru Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău