Zelenski a promulgat legea pentru recrutarea condamnaților în armată. Mărește și amenzile pentru cei care se sustrag mobilizării

  • 17 Mai 19:04
Zelenski a promulgat legea pentru recrutarea condamnaților în armată. Mărește și amenzile pentru cei care se sustrag mobilizării

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat, vineri, legea care permite unor categorii de condamnați să servească în armată, relatează Sky News, citat de Digi24. O altă lege promulgată de Zelenski prevede amenzi mai mari pentru cei care se sustrag mobilizării în armată. 

Liderul ucrainean a promulgat două legi în această după-amiază, una care permite anumitor categorii de condamnați să servească în armată, iar cea de-a doua mărește amenzile pentru cei care nu respectă regulile de mobilizare a armatei, notează sursa.

În acest mod, Ucraina încearcă să acopere un deficit de personal despre care unii analiști militari spun că reprezintă cea mai grea provocare a Kievului în fața unui inamic mult mai mare. Recrutarea condamnaților ar putea să sporească efectivele cu doar câteva mii, dintr-un total de 20.000 de condamnați, a declarat la începutul acestei luni David Arakhamia, deputat de rang înalt.

Condamnații pentru infracțiuni grave nu pot fi recrutați Proiectul de lege nu ar permite persoanelor condamnate pentru cele mai grave infracțiuni să se înroleze, a declarat deputatul Oleksiy Honcharenko. Persoanele condamnate pentru uciderea cu premeditare a două sau mai multe persoane, viol, violență sexuală, infracțiuni împotriva securității naționale și încălcări grave ale corupției sunt excluse.

„Nu este niciun secret că resursa de mobilizare a inamicului nostru este uriașă și, prin urmare, ar trebui să folosim toate oportunitățile disponibile pentru a riposta la agresiunea armată”, se arată într-o notă atașată la proiectul de lege. „Unii dintre acești oameni sunt cetățeni motivați și patrioți care sunt gata să se răscumpere în fața societății pe câmpul de luptă”.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău