La Bruxelles se desfășoară sesiunile de screening explicativ privind standartele UE pe capitolele de negocieri Știință, Inovare, Educație și Cultură

  • 17 Mai 19:40
La Bruxelles se desfășoară sesiunile de screening explicativ privind standartele UE pe capitolele de negocieri Știință, Inovare, Educație și Cultură

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării participă la reuniunea de screening explicativ organizată de Comisia Europeană pentru capitolele de negociere 25: Știință și Inovare și 26: Educație și Cultură. Evenimentul se desfășoară în format hibrid, cu participarea la Bruxelles a secretarului de stat Galina Rusu și secretarului general adjunct Ludmila Pavlov, transmite MEC.

 
În cadrul reuniunii, reprezentanții Comisiei Europene explică legislația UE aferentă acestor capitole de negocieri. Agenda sesiunilor include o serie de acte privind crearea Spațiului European al Educației, al Spațiului European al Cercetării, mobilitatea academică în spațiul european, calitatea educației, Strategia de dezvoltare a universităților, digitalizarea proceselor educaționale și de cercetare ș.a. Un subiect important al discuțiilor vizează politicile UE în domeniile tineret și sport.
 
Sesiunile de screening explicativ sunt organizate cu scopul de a valorifica un proces de lucru laborios și de durată, în care MEC a realizat o analiză exhaustivă a cadrului normativ al Republicii Moldova în domeniile cercetării, educației, tineretului și sportului din perspectiva alinierii acestuia la cadrul de politici european, precum și a setat priorități pe termen scurt și mediu, parte a Agendei de aderare a țării noastre la UE.
 
Aceste exerciții prezintă o etapă importantă în procesul de pregătire a reuniunilor de screening bilateral, în cadrul cărora va fi prezentat cadrul normativ și instituțional național, precum și calendarul transpunerii legislației UE în domeniile de competență ale MEC.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău