Dublă aniversare la Mamaia | Ediţia Gaudeamus 100 și 50 de ani Radio Vacanţa (FOTO)

  • 13 August 2017 11:33
Dublă aniversare la Mamaia | Ediţia Gaudeamus 100 și 50 de ani Radio Vacanţa (FOTO)

Târgul Gaudeamus Litoral, care marchează ediţia cu numărul 100 a evenimentului, a fost deschis, sâmbătă, în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, cu un program ce cuprinde, până miercuri, peste 50 de evenimente editoriale şi muzicale, transmite News.ro.

Programul de vizitare este zilnic între orele 15.00 şi 23.00, evenimentul urmând să se încheie miercuri. Deschiderea oficială a ediţiei a avut loc sâmbătă, la ora 17.00, informează organizatorii.

La această ediţie a Târgului Gaudeamus participă 23 de expozanţi, printre care se regăsesc câteva dintre cele mai cunoscute nume de pe piaţa editorială românească. Oferta este generoasă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate, câştig de cauză având, totuşi, cartea “de vacanţă”, care poate însoţi cititorii pe plajă.

Din programul evenimentului fac parte peste 50 de evenimente editoriale şi muzicale adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.

Alături de “Gaudeamus 100”, Radio România sărbătoreşte în această vară şi 50 de ani de la primul semnal lansat în eter de Radio Vacanţa, postul estival care a însufleţit plajele româneşti timp de zeci de ani. Dubla aniversare va fi marcată printr-o serie de concerte ale orchestrelor Radio România, derulate pe scena amanejată în Piaţeta Perla, în vecinătatea Pavilionului Gaudeamus.

Programul aniversar ”Gaudeamus 100” va fi completat cu o expoziţie de fotografii amenajată în incinta Târgului Gaudeamus Litoral, fotografii realizate în cele peste două decenii de la debutul proiectului, cu prilejul celor 99 de ediţii ale Târgului Gaudeamus care au avut loc în întreaga ţară.

La această ediţie aniversară a Tţrgului Gaudeamus se desfăşoară campania ”Cărţile se întorc acasă”, care are ca obiectiv principal constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice. Destinaţia volumelor donate la această ediţie va fi şcoala din localitatea Dobromir, judeţul Constanţa.

Tombola Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, va avea şi în acest an două premii: suma de 500 de lei, oferită de Asociaţia Lions Balkanica şi un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla - pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia - oferit de Regional Air Services.

Cititorii de pe plajă pot fi surprinşi de ”Poliţia Gaudeamus”, care oferă cărţi de la editurile participante la târg.
Premiile Gaudeamus Litoral 2017 vor fi decernate miercuri, începând cu ora 17.00. Se vor acorda trofeele Gaudeamus (editurilor - locurile 1, 2 şi 3) şi premiul pentru cea mai râvnită carte a târgului, pe baza votului publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului.

Vor mai fi acordate trofeele presei - jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin votul publicului, precum şi premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către Arena Communications.

Gaudeamus a ajuns la ediţia cu numărul 100 după 23 de ani în care s-au derulat 99 de târguri  sub acest brand, cu peste 11.700 de evenimente culturale găzduite şi aproape 2.850.000 de vizitatori.

Ediţia 2017 a Târgului Gaudeamus Litoral este organizată de Radio România, prin Centrul Cultural Media şi Radio Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Preşedintele de onoare al evenimentului este în acest an Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanţa.

Târgul Gaudeamus Litoral face parte din Programul Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţară prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

Calendarul Programului Lectura 2017 mai cuprinde: Târgul Gaudeamus Carte Şcolară (14 – 24 septembrie) şi Târgul Internaţional Gaudeamus (22 - 26 noiembrie).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
22 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:37 %
Vint:2,6 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
21 °C
Vin
21 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău