Donald Trump pregătește închiderea programului „Work and Travel”

  • 28 August 2017 14:48
Donald Trump pregătește închiderea programului „Work and Travel”

Administrația președintelui american Donald Trump analizează posibilitatea de a reduce programele de schimburi culturale care le permit studenților să lucreze în Statele Unite, precum cele au pair, scrie Wall Street Journal citat de The Hill, relatează News.ro.

Informația vine după ce ordinul liderului de la Casa Albă “Buy American and Hire American” (Cumpărați produse americane și angajați americani) a dus la o revizuire a regulilor și practicilor privind imigrația, pentru a apăra muncitorii americani.

Revizuirea include o serie de programe ce fac parte din sistemul de vize J-1, precum programe “work&travel” (călătorie și muncă) pentru vară sau programe au pair, dar nu și sistemul de studii pentru studenții sau elevii străini.

Criticii programului actual de vize susțin că generează competiție neloială în SUA între cetățenii americani și cei străini, în timp ce susținătorii afimă că duce la un schimb cultural sănătos.

Deși sistemul de vize J-1 a fost creat prin statut, programele sale interne, precum cele au pair, au fost create de administrații individuale și pot fi oprite prin ordine executive.

Potrivit Wall Street Journal, oprirea programelor de schimb nu este singura opțiune pentru administrația Trump. Președinția ar putea doar să introduce o serie de condiții suplimentare pentru aplicanți.

Președintele Trump are o poziție dură privind imigrația, iar “America first” (America pe primul plan) este considerată o promisiune-cheie a administrației sale. Departamentul de Stat nu a comentat informații Wall Street Journal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
17
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău