Premierul Marcel Ciolacu îi răspunde Mariei Zaharova: „Nu mai există limbă moldovenească. A fost o invenție a Rusiei”

  • 25 Mai 09:10
Premierul Marcel Ciolacu îi răspunde Mariei Zaharova: „Nu mai există limbă moldovenească. A fost o invenție a Rusiei”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că Rusia „vrea să incite” pe tema românilor din Republica Moldova și a afirmat că limba moldovenească a fost „o invenție” a Rusiei, potrivit Agerpres.

Premierul a fost întrebat de jurnaliști cum răspunde unor declarații făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, care l-a criticat după ce a făcut referiri la românii care trăiesc în Republica Moldova și l-a acuzat de „imixtiune” în treburile Republicii Moldova.

„În primul rând, nu mai există limbă moldovenească. Limba moldovenească a fost o invenție a Rusiei și, pe urmă, cu ajutorul celor care conduceau Ucraina și cu ajutorul celor care conduceau Republica Moldova, au impus o limbă inventată, limba moldovenească. În acest moment, atât statul ucrainean, cât și statul Republica Moldova au zis foarte clar că nu există altă limbă decât limba română”, a spus Marcel Ciolacu.

 El a adăugat că „pe teritoriul Republicii Moldova există cetățeni moldoveni de origine română” și că în România „există cetățeni români de etnie maghiară” care „sunt minoritari în România, dar sunt cetățeni români”.

„Cetățenii moldoveni de origine română sunt majoritari în Republica Moldova, ăsta este adevărul. Că vor să incite, asta fac de când există Federația Rusă și noi ne știm lecția foarte bine cu ei”, a spus premierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău