Curtea Internațională de Justiție ordonă Israelului să-și înceteze ”imediat” ofensiva la Rafah

  • 24 Mai 20:54
Curtea Internațională de Justiție ordonă Israelului să-și înceteze ”imediat” ofensiva la Rafah

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) ordonă vineri Israelului să își înceteze ofensiva militară la Rafah, în sudul extrem al Fâșiei Gaza, în cadrul unor măsuri vizând prevenirea unui genocid în enclava palestiniană, relatează AFP, transmite News.ro.

Cea mai înaltă jurisdicție a ONU arată în această hotărâre că ”nu este convinsă” că măsuri de evacuare ale Israelului sunt suficiente în vederea protejării civililor palestinieni, notează sursa.

”Israelul trebuie să pună imediat capăt ofensivei sale militare” la Rafah, dispune președintel CIJ, Nawaf Salam.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat, ca reacție, că va reuni mai mulți miniștri din Guvernul său în vederea unor ”consultări”, într-o conferință telefonică.

CIJ dispune totodată ca Israelul să mențină punctul de trecerea a frontierei de la Rafah deschis în vederea unui ajutor umanitar ”fără restricție”.

CIJ cere, totodată, ”eliberarea imediată și necondiționată” a persoanelor luate ostatice de Hamas în atacul de la 7 octombrie în sudul Israelului.

Curtea ”consideră că este profund îngrijorător faptul că un numă dintre ostatici rămân în captivitate și își reiterează apelul în favoarea eliberării lor imediate și necondiționate”, a subliniat ea într-o audiere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău