CSM a amânat deliberarea privind alegerea lui Mihai Poalelungi pentru ora 14:00

  • 09 Februarie 2016 10:39
CSM a amânat deliberarea privind alegerea lui Mihai Poalelungi pentru ora 14:00

UPDATE. Consiliul Superior al Magistraturii a amânat deliberarea privind realegerea lui Mihai Poalelungi în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Deliberarea a fost anunțată pentru astăzi la ora 14, după ce CSM va discuta celelalte subiecte de pe agenda ședinței de astăzi. Decizia a fost luată ca urmare a presiunilor din partea reprezentaților Platformei Demnitate…

UPDATE. Consiliul Superior al Magistraturii a amânat deliberarea privind realegerea lui Mihai Poalelungi în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Deliberarea a fost anunțată pentru astăzi la ora 14, după ce CSM va discuta celelalte subiecte de pe agenda ședinței de astăzi. Decizia a fost luată ca urmare a presiunilor din partea reprezentaților Platformei Demnitate și Adevăr și ai formațiunii Partidul Nostru care au organizat un protest chiar în cadrul ședinței CSM.

Reprezentații Platformei Demnitate și Adevăr și cei ai formațiunii Partidul Nostru protestează la Consiliului Superior al Magistraturii, unde are loc ședința de alegere a președintelui Curții Supreme de Justiție.

Ei denuță realegerea lui Mihai Poalelungi, singurul candidat pentru această funcție, acuzându-l că ar fi controlat de Vlad Plahotniuc. Mihai Poalelungi a respins acuzațiile.

Mihai Polelungi a fost ales în 2012 președinte al Curții Supreme de Justiție. Anterior a fost judecător CEDO din partea Republicii Moldova.

Președintele Curții Supreme de Justiție este ales pentru un mandat de 4 ani de către Consiliul Superior al Magistraturii și votat de Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău