Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon

  • 20 Mai 20:40
Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon

Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru TINEri. Noutatea competiției a fost distanța de alergare de 2 km, adițional distanțelor de 5 și 10 km. Maratonul a fost organizat în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, cu ocazia Zilei Europei 2024. Reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, a declarat că maratonul nu este o simplă cursă, dar reprezintă o platformă puternică de sensibilizare și de susținere a drepturilor copilului și a implicării tinerilor, transmite IPN.

Maha Damaj a menționat că în multe aspecte activitatea UNICEF pentru drepturile copilului este, de asemenea, un maraton – o călătorie care necesită dedicare, perseverență și un angajament profund. Reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova a subliniat importanța sprijinirii participării tinerilor în viața comunității. „Tinerii nu sunt doar liderii de mâine, ei sunt și liderii de astăzi. Prin împuternicirea tinerilor de a-și asuma un rol activ în modelarea comunităților lor, punem bazele unei societăți incluzive și corecte”, a adăugat Maha Damaj,

Șefa secției cooperare a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Magdalena Mueller-Uri, a menționat că Ziua Europei este despre și pentru oameni, este momentul în care se sărbătorește pacea, unitatea, diversitatea și cooperarea. Această zi reamintește „cât este de important să fim uniți în diversitatea noastră și să lucrăm împreună pentru un viitor mai luminos pentru toți”.

„Apreciez contribuția Uniunii Europene și UNICEF pentru a promova sportul și educația pentru sănătate prin maraton și acțiunile culturale în contextul serbării Zilelor Europei la Cahul. Uniunea Europeană susține municipiul Cahul prin multe programe, fapt pentru care suntem recunoscători. Cahul este Capitală Culturală și Capitala Tineretului, iar aceste acțiuni și proiecte sunt esențiale pentru dezvoltarea potențialului în întreaga regiune”, a menționat Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

La linia de finiș, fiecare participant a primit o medalie, iar 18 alergători cu cele mai bune performanțe au primit diplome de merit, trofee și vouchere la un magazin sportiv. La fel, vizitatorii au avut posibilitatea să cunoască mai îndeaproape meșterii populari, afacerile locale și organizațiile care, cu suportul Uniunii Europene, transformă zi de zi Cahulul într-un oraș european. Participanții au avut ocazia să ia parte la jocuri, o serie de activități educaționale și de informare. Finalul competiției a adus în scenă tinere talente locale, iar sărbătoarea a fost culminată cu un concert.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău