Creștere-record al numărului rușilor care cred că țara merge într-o direcție greșită

  • 01 Februarie 2019 15:45
Creștere-record al numărului rușilor care cred că țara merge într-o direcție greșită

Numărul rușilor care consideră că țara lor se îndreaptă într-o direcție greșită a crescut la cel mai ridicat nivel din 2006, relevă un sondaj citat vineri de Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit sondajului realizat de centrul independent Levada, 45% dintre ruși cred că țara lor merge pe un drum greșit, în timp ce 42% aprobă direcția în care se îndreaptă Rusia.

Aceste rezultate arată o schimbare semnificativă față de situația de acum un an, când doar 28% dintre cei intervievați au fost de părere că Rusia merge într-o direcție greșită și 55% au afirmat că sunt de acord cu direcția în care merge țara.

Rezultatele nu sunt totuși un risc imediat pentru președintele Vladimir Putin, care domină de 19 ani politica rusă și a cărui cotă de aprobare se menține peste 60%. Totuși, notează Reuters, ele ridică semne de întrebare în ce privește felul în care Kremlinul ar putea contracara scăderea popularității președintelui constatată atât de sondaje de opinie de stat cât și independente după realegerea sa la cârma Rusiei, anul trecut.

Luna trecută, un institut de sondare public a anunțat că încrederea rușilor în Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, pe fondul diminuării veniturilor populației și al măsurilor lipsite de popularitate luate de guvern vizând creșterea vârstei de pensionare și a TVA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău