Coronavirus: Un deces în Argentina, primul în America Latină, Paraguay raportează primul caz de infectare

  • 08 Martie 2020 12:53
Coronavirus: Un deces în Argentina, primul în America Latină, Paraguay raportează primul caz de infectare

Un locuitor în vârstă de 64 de ani al capitalei Buenos Aires care fusese testat pozitiv pentru noul coronavirus după ce revenise din Europa a murit sâmbătă, a anunțat Ministerul Sănătății din Argentina, informează dpa, care notează că acesta este primul deces din America Latină.

Bărbatul, care suferea de diabet, hipertensiune, bronșită cronică și insuficiență renală, a prezentat pentru prima dată simptome de coronavirus la 28 februarie, potrivit unui comunicat al ministerului citat. El se întorsese în urmă cu trei zile înainte de diagnosticare din Europa, a adăugat comunicatul, care nu precizează ce țară sau țări vizitase bărbatul.

Cotidianul Clarin a citat oficialități care au declarat că bărbatul petrecuse câteva zile în Franța.

Ministerul argentinian confirmase până vineri opt cazuri în țară, care se clasează pe locul trei într-un top al îmbolnăvirilor în America Latină, condus de Brazilia, cu 19 cazuri de testare pozitivă pentru coronavirus, și de Ecuador, cu 14 cazuri. Șapte cazuri au fost înregistrate în Mexic, câte șase în Chile și Peru, iar Columbia și Costa Rica au raportat câte un caz.

Sâmbătă, și autoritățile sanitare din Paraguay au raportat primul caz de infectare din țară, la un bărbat de 32 de ani care s-a întors din Ecuador și care a fost pus în izolare la domiciliu și se afla într-o stare bună de sănătate.

Pe de altă parte, președintele El Salvador, Nayib Bukele, a ordonat sâmbătă seara interzicerea intrării în țară a persoanelor care sosesc din Germania și din Franța, a transmis AFP. "Direcția de migrații are ordin să interzică intrarea în țară a persoanelor care provin din Germania sau din Franța sau care au tranzitat" cele două țări europene, a anunțat Bukele pe contul său de Twitter.

Anterior, Bukele a ordonat interzicerea intrării în El Salvador a persoanelor care veneau din China, Coreea de Sud, Italia și Iran.

Cetățenii salvadorieni sau personalul diplomatic care revine din Germania sau din Franța trebuie să respecte "o carantină de 30 de zile" pentru a se asigura că nu sunt purtători ai virusului, a mai anunțat președintele.

"Modalitățile de verificare a simptomelor și de monitorizare sanitară a persoanelor care sosesc nu contează din ce țară unde au fost semnalate cazuri de coronavirus trebuie deopotrivă consolidate", a adăugat Bukele.

El Salvador își întărește totodată paza la frontierele terestre, aeriene și maritime pentru a bloca răspândirea epidemiei. Bukelele a mai ordonat ca aeroportul internațional Monsenior Oscar Arnulfo Romero (sud-est), principalul din țară, să fie supus "unei igienizări complete" zilnice ca măsură de prevedere. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău