Coronavirus: Școlile și grădinițele din Singapore s-au redeschis în pofida pandemiei

  • 23 Martie 2020 15:03
Coronavirus: Școlile și grădinițele din Singapore s-au redeschis în pofida pandemiei

Școlile și grădinițele din Singapore s-au redeschis, așa cum era programat, luni, după o vacanță, la o zi după ce autoritățile din acest oraș-stat insular au interzis intrarea vizitatorilor, din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpres.

Școlile vor implementa "măsuri de precauție sporite" care vor include verificări zilnice ale temperaturii corporale și "o rutină de dezinfectare" în clase, a precizat Ministerul Educației.

Orice elev sau profesor care a călătorit în străinătate în ultimele două săptămâni va trebui să rămână la domiciliu pentru următoarele două săptămâni, perioada maximă estimată de incubație pentru COVID-19.

Redeschiderea școlilor vine în contextul în care numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 continuă să crească în Singapore, cu 32 de noi cazuri anunțate duminică la un total de 455 de persoane infectate și două decese.

Acest număr este relativ scăzut prin comparație cu țările din Europa, "epicentrul" pandemiei - potrivit Organizației Mondiale a Sănătății - unde s-au ordonat închideri de școli în numeroase state în ultimele săptămâni.

Ministerul Sănătății din Singapore a declarat duminică că 80% din cazurile recente de infectare au fost importate, fiind vorba în principal de singaporezi care se întorceau acasă.

În scopul de a reduce numărul tot mai mare de cazuri importate, autoritățile din acest oraș-stat insular au anunțat că tuturor turiștilor străini și vizitatorilor pe termen scurt li se va interzice intrarea în Singapore începând de luni, de la miezul nopții, în timp ce cetățenilor întorși acasă li se va impune o carantină obligatorie de 14 zile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău