Cipru| Ministrul Justiției a demisionat după scandalul crimelor în serie

  • 02 Mai 2019 14:47
Cipru| Ministrul Justiției a demisionat după scandalul crimelor în serie

Ministrul cipriot al justiției, Ionas Nicolaou, a demisionat joi, în contextul scandalului public provocat de modul în care poliția a anchetat dispariția unor femei din alte țări, victime ale unui presupus ucigaș în serie neprins timp de aproape trei ani, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În ultimele trei săptămâni au fost găsite cadavrele a trei femei, aruncate în trei locuri la vest de capitala Nicosia. Anchetele sunt în curs în alte trei cazuri de dispariție, inclusiv două fete în vârstă de șase, respectiv opt ani.

Un ofițer în vârstă de 35 de ani a fost arestat și potrivit poliției a recunoscut în total șapte crime, după ce a luat legătura cu femeile pe un site de întâlniri.

"L-am informat pe președintele republicii că demisionez din motive de sensibilitate politică", a declarat Nicolaou presei, după ce a fost primit de șeful statului, Nicos Anastasiades. Ministrul a precizat că demisia a fost acceptată.

Autoritățile cipriote au fost criticate pentru că nu au anchetat riguros de la început informațiile privind disparițiile unor femei. Primele despre care se presupune că au fost victimele criminalului în serie sunt două românce, mamă și fiică, dispărute în septembrie 2016, iar ultima - o filipineză - în august 2018.

Poliția susține că va ancheta toate presupusele neajunsuri în aceste dosare.

 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău