Cel mai bogat om din China își pregătește retragerea din companie

  • 07 Septembrie 2018 17:02
Cel mai bogat om din China își pregătește retragerea din companie

Jack Ma, co-fondatorul companiei de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd. și totodată cel mai bogat om din China, se pregătește să renunțe la rolul său de președinte al Consiliului de Administrație al companiei, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Într-un interviu acordat Bloomberg TV, Jack Ma a spus că dedică tot mai mult timp și tot mai mulți bani fundației filantropice cu scop educativ, Jack Ma Foundation, înființată chiar de el în anul 2014.

„Sunt multe lucruri pe care le pot învăța de la Bill Gates. Nu voi putea fi niciodată la fel de bogat, dar un lucru pot să îl fac mai bine, anume să mă retrag mai devreme”, a precizat Jack Ma în cadrul interviului.

„Cred că într-o zi, și curând, mă voi întoarce la predat. Asta ar fi ceva ce cred că aș putea face mult mai bine decât să fiu CEO la Alibaba”, a adăugat miliardarul chinez.

Jack Ma, care a fost directorul executiv al companiei Alibaba până în 2013, nu a precizat, însă, o dată anume la care s-ar retrage.

Conform datelor oferite de Bloomberg Billionaires Index, Jack Ma este al 19-lea cel mai bogat om al lumii, cu o avere estimată la 39,6 miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău