Încă un general rus arestat. Adjunctul lui Valeri Gherasimov, șeful armatei ruse, a fost reținut pentru luare de mită

  • 23 Mai 13:01
Încă un general rus arestat. Adjunctul lui Valeri Gherasimov, șeful armatei ruse, a fost reținut pentru luare de mită

Șeful Direcției Principale de Comunicații a Forțelor Armate ruse, generalul-locotenent Vadim Șamarin, a fost arestat, a anunțat cotidianul rus Kommersant joi dimineață. Șamarin, adjunctul șefului Statului Major General Valeri Gherasimov, este suspectat de luare de mită, scrie Reuters, care citează Interfax.

O sursă din cadrul forțelor de ordine citată de cotidianul din Rusia a confirmat că locuința generalului Vadim Șamarin a fost percheziționată în legătură cu un dosar penal privind o presupusă fraudă, scrie Hotnews.ro.

Ulterior, Șamarin a fost dus la interogatoriu la Departamentul principal de investigații militare al Comitetului de anchetă al Federației Ruse.

Interfax a confirmat că Șamarin este suspectat de luare de mită la scară mare. Tot Interfax a precizat că generalul a fost arestat preventiv pentru două luni.

În 2020, scrie Kommersant, fostul adjunct al șefului Statului Major General, Khalil Arslanov, a fost de asemenea arestat într-un caz de fraudă și corupție în legătură cu furnizarea de echipamente pentru forțele armate. Generalul Arslanov a fost acuzat de fraudă și luare de mită.

Reținerea lui Șamarin vine în contextul unui val de anchete de corupție deschise în ultimele săptămâni împotriva mai multor oficiali din domeniul Apărării.

Pe 17 mai, autoritățile l-au arestat pentru fraudă pe fostul comandant al Armatei a 58-a a Rusiei, generalul-maior Ivan Popov. Arestarea a devenit însă publică abia marți, 21 mai.

Naționaliștii ruși și-au exprimat ulterior furia în legătură cu arestarea lui Popov și l-au prezentat pe acesta ca pe un general talentat care a avut curajul să spună adevărul superiorilor săi incompetenți.

Recent a fost arestat și șeful Direcției principale de personal a Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov. Un comunicat oficial a precizat că generalul, „este suspectat că a luat mită pe scară largă”.

În timpul unei percheziții la domiciliul său, au fost confiscate peste 100 de milioane de ruble (peste un milion de euro la cursul de schimb actual), monede de aur și ceasuri de lux, se arată în comunicat.

Timur Ivanov, viceministrul rus al Apărării, a fost și el arestat anterior pentru presupuse fapte de corupție. După el, au mai fost arestați în același dosar antreprenorul Serghei Borodin și Alexander Fomin, fondatorul companiei de construcții OlimpSitiStroy.

Fomin este acuzat că a dat de mită, Ivanov și Borodin sunt acuzați de primire de mită. Apoi a fost arestat și Anton Filatov, un fost subordonat al ministrului adjunct al Apărării din Rusia.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău