Norvegia restricționează și mai mult accesul turiștilor ruși, ca reacție la războiul Rusiei în Ucraina

  • 23 Mai 10:40
Norvegia restricționează și mai mult accesul turiștilor ruși, ca reacție la războiul Rusiei în Ucraina

Norvegia va restricționa și mai mult accesul pentru turiștii ruși în contextul războiului declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei și va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toți cetățenii ruși, a anunțat Ministerul Justiției al acestui stat nordic, informează joi agenția Reuters, citată de Agerpres.

Norvegia, stat membru al NATO și care împarte cu Rusia în regiunea Arctică o frontieră de aproape 200 de kilometri, a impus prima dată restricții pentru vizele turistice ruse în 2022.

„Decizia de a înăspri regulile de intrare este în linie cu abordarea Norvegiei de a sta alături de aliați și de parteneri ca reacție la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunțat într-un comunicat ministrul norvegian al justiției Emilie Enger Mehl.

Cetățenii ruși care vor să călătorească în scop turistic și care întreprind călătorii în scopuri neesențiale vor fi respinși la frontiera externă a Norvegiei. Excepție vor constitui astfel de cazuri precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia, a precizat ministerul norvegian.

Noua politică va intra în vigoare de la 29 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău