CEC a anulat decizia prin care a fost refuzată înregistrarea candidatului la funcția de deputat, Andrei Sârbul

  • 18 Ianuarie 2019 15:01
CEC a anulat decizia prin care a fost refuzată înregistrarea candidatului la funcția de deputat, Andrei Sârbul

Comisia Electorală Centrală a anulat hotărârea Consiliului electoral de circumscripție nr 47, care include raioanele din stânga Nistrului: Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol, prin care lui Andrei Sârbul i s-a refuzat înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat.

Consiliul electoral a decis că mai multe liste prezentate de Andrei Sârbul, care intenționează să candideze independent, nu sunt valabile, fiind semnate de aceeași persoană. De asemenea, în multe cazuri, semnăturile susținătorilor au fost calificate drept neautentice.

Andrei Sârbul a explicat că toate cele 999 de semnături în favoarea sa au fost colectate în stânga Nistrului, unde mulți oameni nu cunosc bine limba română și grafia latină, fapt ce explică erorile din liste.

CEC a constatat abateri de procedură la examinarea demersului de înregistrare a candidatului și stabilit că unele liste au fost respinse nemotivat. CEC i-a cerut Consiliului electoral de circumscripție să reexamineze cererea.

Totuși, doi membri ai CEC au votat împotriva acestei decizii, cerând să fie lăsată în vigoarea decizia Consiliului electoral de circumscripție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău