Angajații Serviciului de medicină urgentă din Cociulia, Cantemir, vor avea un sediu conform standardelor europene

  • 11 Mai 13:15
Angajații Serviciului de medicină urgentă din Cociulia, Cantemir, vor avea un sediu conform standardelor europene

Treisprezece angajați ai Punctului de Asistență Medicală Urgentă Cociulia din cadrul Secției Asistență medicală urgentă (SAMU) Cantemir, din 10 mai, se vor bucura de un edificiu reparat capital, ce corespunde standardelor europene. Circa 10 mii de locuitori din opt sate (Cociulia, Vișinești, Șamalia, Sadâc, Taraclia, Capaclia, Haragâș, Pleșeni) vor beneficia de servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital, transmite MOLDPRES.

Sediul renovat dispune de încăperi spațioase întru asigurarea condițiilor mai bune de prestare a serviciilor de asistență medicală urgentă, și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și duș.

„Toate încăperile sunt dotate cu echipament necesar și mobilier nou. Remarcabil este faptul că a fost construit și un garaj cu 2 boxe pentru ambulanțe”, indică SAMU Cantemir.

Sediul nou cu o suprafață totală de circa 230 mp a fost conectat la toate utilitățile (apeduct, canalizare, încălzire, electricitate).

Valoarea totală a lucrărilor de reparație capitală, amenajare a teritoriului, dotarea cu echipament și mobilier nou și construcția garajului constituie circa 3,5 milioane de lei (175 mii de euro), mijloace financiare alocate din bugetul Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău