Secția Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Bălți a fost redeschisă după o reparație capitală

  • 11 Mai 10:45
Secția Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Bălți a fost redeschisă după o reparație capitală

La Spitalul Clinic Bălți, a fost inaugurată secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), după reparație capitală. Secția ATI, modernizată și dotată la standarde europene, va activa pe 20 de paturi și va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, politraumatizați, cu patologii cardiovasculare, neurologice și chirurgicale.

Spitalul Clinic Bălți devine astfel un punct regional de referință, având cea mai mare Secție ATI din zona de nord a țării, care va prelua și va acorda îngrijiri de înaltă performanță inclusiv pacienților gravi din raioanele învecinate, srată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Reparația capitală a secției ATI a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății.

Costul proiectului de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație a constituit circa 29 milioane de lei. În total, au fost efectuate lucrările de reparație a 11 secții ATI din cadrul instituțiilor medicale strategice din țară, în sumă de circa 187,2 milioane de lei.

Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor externi, a investit în ultimii doi ani în Spitalul Clinic Bălți suma de circa 170 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău