Parlamentul va examina săptămâna viitoare proiectul privind desfășurarea referendumului

  • 11 Mai 12:50
Parlamentul va examina săptămâna viitoare proiectul privind desfășurarea referendumului

Deputații vor examina săptămâna viitoare proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional. Majoritatea parlamentară propune ca referendumul constituțional să fie organizat pe 20 octombrie, iar cetățenii să răspundă la întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, în perioada 16-31 mai, parlamentarii vor mai examina în prima lectură proiectul de lege privind modificarea unor acte normative care vizează îmbunătățirea proceselor vamale în relațiile Serviciului Vamal cu contribuabilii, dar și proiectul de modificare a Legii cu privire la locuințe.

Printre inițiativele legislative care urmează a fi examinate în a doua lectură figurează proiectul de lege privind sănătatea și bunăstarea mintală, proiectul de lege care prevede acordarea statutului de oraș comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. Deputații vor discuta și o serie de modificări la Codul contravențional și Codul penal, proiectul de lege care prevede revizuirea hărții judiciare, precum și inițiativa legislativă care va oferi posibilitatea cetățenilor să se adreseze la oricare notar din țară pentru proceduri legate de moștenire.

Pe ordinea de zi mai figurează ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul Europa Digitală. De asemenea, va fi examinată ratificarea Acordului de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare – un împrumut în valoare de 40 de milioane de euro pentru reformarea și modernizarea domeniului forestier, în conformitate cu reglementările și acquis-ul Uniunii Europene.

La următoarele ședințe, Parlamentul va examina și proiectul de hotărâre privind numirea în funcție a unui membru al Curții de Conturi. Deputații vor audia raportul de activitate pentru anul 2023 al Autorității Naționale de Integritate și al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Joi, 16 mai, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
18
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
24
Arhivă Radio Chișinău