Ce obiecte au fost ridicate în urma perchezițiilor în biroul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

  • 13 Noiembrie 2021 09:56
Ce obiecte au fost ridicate în urma perchezițiilor în biroul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Din biroul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost ridicate un purtător electronic de informații, agende, acte și înscrisuri, care au fost utilizate, elaborate sau au fost în gestiunea lui și care ar putea avea conexiune cu obiectul urmăririi penale, informează Procuratura Anticorupție.

Percheziții în biroul lui Alexandr Stoianoglo de la Procuratura Generală au fost efectuate vineri, 12 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al instituției, lucrurile ridicate au fost sigilate de către procurori în prezența apărătorilor, pentru a fi supuse ulterior examinării.

Totodată, pentru a exclude diverse insinuări cu privire la nerespectarea drepturilor învinuitului, procuratura menționează că, la solicitarea părții apărării, întreg procesul de cercetare a biroului de serviciu a fost înregistrat video cu anexarea imaginilor la materialele cauzei penale.

Alexandr Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare. Totodată, CSP a inițiat evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, la sesizare președintei Maia Sandu, procedură ce s-ar putea solda cu demiterea acestuia înainte de termen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău