Elevi din Florești vor vizita orașul Galați, în cadrul unui proiect de colaborare între instituțiile de învățământ din Republica Moldova și România

  • 07 Mai 18:25
Elevi din Florești vor vizita orașul Galați, în cadrul unui proiect de colaborare între instituțiile de învățământ din Republica Moldova și România

În data de 8 mai, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Acești tineri entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale orașului Galați.

Această inițiativă de schimb cultural și educațional marchează un moment deosebit în colaborarea dintre instituțiile de învățământ din Republica Moldova și România. 

„Este o ocazie să împărtășim nu doar cunoștințe și experiențe, ci și să construim punți de prietenie și înțelegere între tinerii din cele două state”, spune prof. Liliana Tcaciuc, Școala Româno-Britanică, municipiul Galați, România.

Programul special pregătit pentru acești elevi va cuprinde o gamă variată de activități, de la activități interactive la excursii captivante în jurul orașului Galați. Tinerii vor avea ocazia să exploreze moștenirea culturală, să descopere frumusețea naturii locale și să interacționeze cu elevi din Școala Gimnazială Româno-Britanică.

„Ne angajăm să oferim acestor elevi o experiență memorabilă și educativă, care să îi încurajeze să-și dezvolte pasiunile și să-și extindă orizonturile. Suntem convinși că acest schimb cultural va contribui la formarea lor ca cetățeni responsabili și deschiși către diversitatea lumii în care trăim”, mai spune Liliana Tcaciuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Thu
22
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău